Kurz literárního překladu pro pokročilé překladatele z angličtiny – jaro 2023

Kurz literárního překladu pro pokročilé překladatele z angličtiny – jaro 2023

Obec překladatelů vyhlašuje kurz literárního překladu pro pokročilé překladatele z angličtiny. Kurz je určen čtyřem až šesti účastníkům a sestává z šesti tříhodinových bloků vždy jednou za dva až tři týdny – termín se vždy dohodne podle možností všech zúčastněných. V každém bloku se bude pracovat se zadaným literárním textem, který účastník předem přeloží.

Lektorkou bude Petra Martínková. Kurz bude probíhat offline v kanceláři Obce překladatelů (v suterénu na adrese Pod Nuselskými schody 3, Praha 2, tramvaj č. 6 a 11, zastávka Nuselské schody). První lekce je nyní stanovena na středu 22. března.

Kurzovné činí 4 900 Kč pro členy OP a studenty a 6 500 Kč pro ostatní zájemce. Absolventi kurzu mohou obdržet certifikát o účasti.

Pozor, kapacita kurzu už je částečně naplněna zájemci, které jsme evidovali z dřívejška. Zbývají poslední místa.

Máte-li o účast zájem, ozvěte se, prosím, na e-mailovou adresu info@obecprekladatelu.cz. Pokud na vás v kurzu nezbyde místo nebo vám nevyhovuje termín, oslovíme vás přednostně před vypsáním dalšího kurzu.

Přihlášku do OP si můžete podat zde: http://www.obecprekladatelu.cz/prihlaska.htm

*

Petra Martínková (* 1973) vystudovala na FF UK anglistiku a rusistiku, je členkou poroty Ceny Josefa Jungmanna a působí rovněž jako redaktorka. Překládá například Paula Austera, Henryho Jamese či D. H. Lawrence, pořídila nový překlad slavného románu George Orwella Devatenáct set osmdesát čtyři či Tuláka po hvězdách Jacka Londona a za svou práci byla již několikrát oceněna tvůrčí odměnou Obce překladatelů.